Yorumları: 34
Konuları: 2
Kayıt Tarihi: 2020
Bu konuda daha önce bir konu başlığına veya herhangi bir başlıkta yorum veya soruya rastlamadığım için buraya yeni bir konu açma gereği duydum. Sormak istediğim şu:
Bir jileti bir makinede denediniz ve uymadığını düşündünüz, aynı jileti başka bir makineye takarsanız (tabi ki mümkün ama) ilk kullandığınız makine, jiletin yapısını (eğim vs. nedeniyle) bozar mı?
Aynı şey aynı makine için de geçerli, jileti çıkarıp tekrar taktığınızda aynı yüzü mü takmanız gerekir? Bunu sormamdaki asıl neden, yeni farketmiş olduğum bir durum: Bazı jiletlerde (eskiden kasetlerde olduğu gibi) yüzü belirten bir ibare mevcut, kimi bir yüzde farklı alfabelerde, diğerinde latin alfabesiyle markayı basıyor, kiminde jiletin kenarında 1-2 veya A-B gibi bir ibare mevcut, kiminin bir yüzü baskılıyken diğeri baskısız. Aynı mantıkla mesela bir jileti 4 defa kullanıyorsak, 2 defa bir yüzünü, 2 defa diğerini kullanırsak daha iyi performans alır mıyız?
Yorumları: 587
Konuları: 12
Kayıt Tarihi: 2018
Hocaam jilet zaten incecik bir metal çok bir problem olacağını düşünmüyorum kullanım yüzü sayacak kadar da uzun kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum jiletlerin
Yorumları: 34
Konuları: 2
Kayıt Tarihi: 2020
Zaten maksimum kullandığım 4 defa da, neden yüzleri belirtme gereği duymuşlar, bir nedeni olmalı diye merak ediyorum.
Yorumları: 2,576
Konuları: 25
Kayıt Tarihi: 2018
(13/08/2020, Saat: 21:09)timdr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zaten maksimum kullandığım 4 defa da, neden yüzleri belirtme gereği duymuşlar, bir nedeni olmalı diye merak ediyorum.
Her işaretli yüzü tek tirasta kullanırsanız 4 defa yeni yüzeyle tiras olabilirsiniz
Yorumları: 587
Konuları: 12
Kayıt Tarihi: 2018
(13/08/2020, Saat: 21:09)timdr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Zaten maksimum kullandığım 4 defa da, neden yüzleri belirtme gereği duymuşlar, bir nedeni olmalı diye merak ediyorum.
Üretim bandında takip içindir
Yorumları: 34
Konuları: 2
Kayıt Tarihi: 2020
(13/08/2020, Saat: 21:25)osaka23 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üretim bandında takip içindir
Onun için seri numarası var komşum...
(13/08/2020, Saat: 21:17)mustbe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Her işaretli yüzü tek tirasta kullanırsanız 4 defa yeni yüzeyle tiras olabilirsiniz
Bu makul bir cevap, klasik makineye ilk geçtiğimde öyle yapıyordum, ama alt-üst olarak değil de her bir tıraşta sadece bir kenarı kullanıyordum. Ama yine de yabancı forum ve araştırmalarda bu kenarların ilk kullanımda körken, ikincide keskinliğinin arttığı, kesme açısına bağlı köreldiği gibi yazılar var. Bizim toplum ampirik hareket eder genelde, bu yüzeyleri belirtmelerinin bir anlamı olmalı.
Referans olarak bir örnek:
https://www.refinedshave.com/razor-blade...s-testing/
Yorumları: 1,874
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2017
Her aletin kendine göre bir kesim açısı olduğu için jiletlerinde bu açıya göre şekillendiğini düşünüyorum. Bu sebeple kullanılan jileti farklı bir alette kullanmıyorum.
@"osaka23" Onur konşuma katılıyorum, sayılar üretim takibi için olduğu forum içinde hep söyleniyor. Lazer baskıya geçildikten sonra sayı yerıne artık seri üretim numarası basılıyor.
Ben şahsen jiletin sadece bir tarafını kullanıyorum. Birkaç defa deneme amaçlı diğer tarafını kullanmaya çalıştığımda bana inanılmaz konforsuz geldi. Bu durumu tecrübe ettikten sonra bir daha diğer yüzünü kullanmadım. Tek yüzünü kullanrak 12 tıraşa kadar çıktığım jiletler oldu
Yorumları: 423
Konuları: 2
Kayıt Tarihi: 2020
Jileti aynı alette iki kere denemeyi tercih ediyorum.
İlk kesim sonrası ikinci traşta farklı performans gösterebiliyor.
Uyumsuzluk devam ediyorsa zaten 3.kez kullanmadan atık jilet kutusunda yerini alıyor.
Yorumları: 135
Konuları: 7
Kayıt Tarihi: 2019
Jiletlerle ilgili tartışmalarda eksik kalan bir konu var, o da jiletlerin genişliği. Hepsi aynı değil, genellikle milimetrenin kesirleri düzeyinde farklılıklar var. 21.85 mm ile 22.64 arasında değişiyor. bunun jiletin kalınlığı kadar etkili bir fark olduğunu düşünüyorum. Aynı jiletin aletten alete fark yaratmasında da bu genişlik faktörü rol oynayabilir.
Yorumları: 1,874
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2017
(14/08/2020, Saat: 11:35)cerdinc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Jiletlerle ilgili tartışmalarda eksik kalan bir konu var, o da jiletlerin genişliği. Hepsi aynı değil, genellikle milimetrenin kesirleri düzeyinde farklılıklar var. 21.85 mm ile 22.64 arasında değişiyor. bunun jiletin kalınlığı kadar etkili bir fark olduğunu düşünüyorum. Aynı jiletin aletten alete fark yaratmasında da bu genişlik faktörü rol oynayabilir.
+1