İlk geleneksel tıraş ve aşırı tahriş
Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Dün gittim ve japon pazarından yuma traş aleti, perma sharp jilet, basit bir fırça, arkı traş sabunu ve köpürtme kabı aldım. Eve gittim ve heyecanlı heyecanlı denemeye başladım. İlk olarak sabunu köpürttüm ve yüzüme uyguladım. İlk perdeyi sakalların çıkış yönünde kestim. Daha sonra sakalların çıkış yönüne ters olacak şekilde ikinci perdeyi uyguladım. Daha ikinci perdeyi uygularken yüzümde yanma hissi başladı. Traşı bitirdiğimde dudağın kenarlarında ve yanaklarımda ve boynumda aşırı bir tahriş hissettim. Hemen şap uyguladım ardından yüzümü yıkayıp evde bulunan su bazlı bir kremi yüzüme sürdüm. Tıraşın üzerinden 4-5 saat geçmesine rağmen yüzümdeki tahriş hissi azalmadı. Sanki yüzümün derisini soymuşum gibi bir sıkıntı vardı.
İlk defa iki perde traş oldum ve ilk defa sakallarımın tersine tıraş yaptım. Cildim normalde de çok hassastır ancak sakalarım sık ve sert değil. Düşünmeye başladım nerede yanlış yapıyorum. Bundan önce jilette mach 3 turbo kullanıyordum ve çok nadir tahriş oluyordum. Herşeye rağmen geleneksel tıraşa devam etme niyetindeyim ancak yüzümün tahrişinden dolayı yarın yine kartuşlu traş aletini mi kullansam bilemedim. Yüzümdeki tahriş geçene kadar geleneksel tıraşa ara vermeli miyim?
Son olarak yuma bana çok agresif gelmiş olabilir mi? Pearl SS-04 Taraksız Jiletli Tıraş Makinesi alsam yine aynı sorunu yaşar mıyım? Agresiflik düzeyi nedir. Tahrişler için ne kullanmamı önerirsiniz?
Lütfen yargılamayın henüz aranızda çok yeniyim. Kafanızı şişirmiş olabilirim, kusurumu mazur görün. Şimdiden teşekkür ederim.
@iozbay Hoş geldiniz. İlk tıraş için gayet normal ve ilerde yaşamayacağınız sorunlar yaşamışsınız.

Öncelikle birkaç ay tersten almayın. Hatta hiç tersten almayın. Şimdilik sadece sakal çıkış yönünde tıraş olun. Sonrasında çapraz denemeye başlarsınız. Ters kesim ise özel günler hariç denemeyin. Atg için sağlam bir cilt yapısı gerekli. Ayrıca sakal haritasını da çıkarmanız iyi olur çünkü sizin sakal çıkış yönü olarak kestiğiniz yerler bazen ters kestiğiniz yerler olabiliyor. Geçtiğiniz yerden bir daha geçmemeye özen gösterin.

Yumada ise jilet eşitleme olayına bakın. Genellikle bir taraf agresif diğer taraf mild olabiliyor. Kartuşlu kullanımınızdan kalma bastırma alışkanlığınız olabilir. O yüzden mümkün olduğunca doğru açı ile bastırmadan kesmeye odaklanın.

Fırçanızın ne olduğunu bilmiyorum ama muhtemelen sentetiktir. Yerli jaguar ya da ithal omega fırçalara bakabilirsiniz. Çünkü satın aldığınız yerde güzel fırça olması çok muhtemel değil.

Doğru yüz hazırlığı da konforlu bir tıraş için olmazsa olmazlardan. Forumda sorun yaşadığınız her konuda cevap bulabilirsiniz. Bulamazsanız da sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olunur.

Son olarak ilk hedefinizin bbs olması değil tahrişsiz ve kesiksiz tıraş olmanız. El melekeleriniz oturunca zaten yakın tıraş olmaya da başlarsınız.

Keyifli tıraşlar.

¶¶¶ ¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
Hoşgeldiniz. Kendiniz yazmışsınız aslında sorunu.
1. ilk defa iki perde tıraş
2. ilk defa sakalların ters yönünde tıraş
3. ilk defa de alet kullanmak ve üstelik jileti simetrik tutmayan yuma ile

Bir hafta kadar cildinizi nadasa bırakın bence. Bu sırada forumu inceler, makul bir fırça, tıraş aleti, tıraş sabunu temin edersiniz.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Yüzümü bir süre dinlendireceğim ve elim alışana kadar da sadece sakalların çıkış yönüne keseceğim. Şimdilik ikinci perde tıraş olmayacağım, elim alıştığını hissettiğimde belki olurum. Tıraş aletleri konusunda forumu incelemekteyim. Bence bu konuda acele etmemeliyim, çok fazla seçenek var.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Günlük tıraş için Merkür 42C vs 34C Andreichu 2 1,554 09/09/2023, Saat: 20:05
Son Yorum: kaankkaraman
  Ters yönlü tıraş ve zorluğu.. _Olgun_ 14 19,057 25/02/2022, Saat: 14:19
Son Yorum: Hexciter
  Tıraş Aleti Tavsiye winterdrops 127 79,153 28/01/2022, Saat: 23:33
Son Yorum: marv
  Keskin Jiletlerle Tahriş Sorunu Abin Sur Ertu 7 4,375 08/04/2021, Saat: 08:59
Son Yorum: Lord Sparhawk
  Tıraş Sabunu Nasıl Köpürtülür ? eggman 135 151,902 26/02/2021, Saat: 20:53
Son Yorum: Mustafa40
  Hassas Bir Cilt İçin Tıraş Olmak tarkaner 21 11,440 21/11/2020, Saat: 22:24
Son Yorum: Tıraşçı
  Aceminin İlk Geleneksel Tıraş Tecrübesi Ve Tekniği esatakgul 6 5,717 21/09/2020, Saat: 17:39
Son Yorum: korgunv
  Tıras Terimleri - Kısaltmalar dikdik_s 27 26,227 21/05/2020, Saat: 01:26
Son Yorum: GecayS
  Jilet atlaması ve tahriş Enis24 20 12,750 10/05/2020, Saat: 23:37
Son Yorum: Enis24
  Tıraş Sabunu Performans Kriterleri (Koruma, Kayganlık, Nemlendirme vs.) habaz 8 8,173 09/05/2019, Saat: 01:09
Son Yorum: korgunv

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: