Yorumları: 1
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 2025
09/01/2025, Saat: 19:29
Üstatlarım selamun aleyküm yaklaşık 1 yıldır jiletli ustura ile traş oluyorum. Çelik ustura olarak
https://www.hepsiburada.com/zaza-bileyli...00002DB5N6 aldım henüz kullanmadım ama kayış olmadan kullanmayı düşünmüyorum. Kayış fiyatlarına baktığımda 3000-1000 TL gibi rakamlar dolaşıyor hal böyle olunca kendim kayış yapmaya karar verdim öncelikle;
Deri cinsi ne olmalı ?
Kayış cilası/yağı (bakım ürünü) olarak ne önerirsiniz ?
İzlediğim birkaç videoda kayışın arka yüzü ketendi keten tarafına sürülecek cila önerisi
Elinde fazladan kayışı olan varsa satın alabilirim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Çaylak
Yorumları: 1,023
Konuları: 12
Kayıt Tarihi: 2015
Aleyküm Selam,
Dünyada ustura kayışı yapımında kullanılacak şekilde tabaklaması yapılmış deri alternatiflerini Türkiye'de bulabilme şansınız pek yok. İç piyasadan temin edebileceğiniz en iyi deri bana göre bitkisel tabaklanmış vaketa. Vaketayı da geldiği haliyle son yüzey katmanı olarak beğendiğimi söyleyemem. Yüzeyde bir miktar ince zımpara çalışması yapmayı tercih ederim. Aldığım en iyi vaketa derileri Sepici firmasından temin ediyordum. Öneririm.
Kayış cilasından kastınız aşındırıcı pastalarsa şayet Refsan firmasının ürettiği kromoksit iyi bir kromoksittir. Bunu alabilirsiniz. Haricinde yine demiroksit kullanılabilecek seçeneklerden. Bunları az miktarda, yağla karıştırararak fırça veya plastik eldiven kullanarak deri veya ketene uygulayabilirsiniz . Günlük kullanım için kullandığınız kayışla, aşındırıcı bileşikleri kullanacağınız kayışı ayrı tutmanız günlük kayışınızın kirlenmemesi içinde önemlidir. Eğer varsa imkanınız bunu ayrı bir kayış olarak hazırlayın. Ketene veya derinin arka süet/nubuk kısmına da uygulayabilirsiniz. Ki bu işler için vaketa deriyi sıklıkla kullanmaktayım. Bu konuda daha başarılı buluyorum. Haricinde şu an Türkiye'den temin edebileceğiniz seçenekler arasında Herold'un kırmızı ve siyah macunlarını deneyebilirsiniz. Kirschen ( 0375000) markasıyla bulabilirsiniz Türkiye pazarında. Kırmızı kısım daha kaba, siyah kısım son parlatma için. Thiers Issard'ın beyaz macununu yine deneyebilirsiniz. Refsan Kromoksiti bunların hepsinden daha başarılı bulduğumu belirteyim. Kullanımda fazla abartmamak gerektiği dipnotuyla tabi.
Kayışı günlük kullanımda bakım amaçlı yağlamanız çok da gerekli değil. Birçok derinin tabaklama biçiminden dolayı realitede pek de bir fayda sağlamıyor zaten. Yüzeyin içine nüfuz etmiyor yağ. Yüzeyde bir katman oluşturuyor. Kullanım öncesi avuç ayasını kullanarak 15-20 sn hızlı hareketlerle sürttürmeniz yeterli. İlla bir ürün alacaksanız Dovo/ Herold un kayış balsamını alabilirsiniz.