Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
Karakovan bulmak zor değil, gittigidiyordaki güvenilir satıcılarda var, son samuray'ın yazdığı gibi tanıdık varsa bitlisten alırsınız. Kilosu 70-90 lira arasıdır. Bitlislilerin kendi söyledikleri "abi kilosu 75 altına satılıyorsa o bal gerçek karakovan değildir".
Ben yayla(çiçek balını pek sevmiyorum) taklit etmesi en kolay standart bir aromaya sahip tatlı bal. Ağızda bıraktığı karakteristik bir tat yok. Püren, yani biberiye balı çiçek balının daha lezzetli, daha zengin ve çeşitli bir versiyonuna benziyor çok lezzetli. Kekik balı ise mis gibi kekik kokuyor ve damağınızda yarı keskin güzel bir kekik aroması yayıyor, çok faydalı.
Ihlamur balını çok sevemedim ıhlamur kokusu ve tadına sahip ama o kadar çekici değil.
Çam balını, marketlerden dandik çiçek ballarını ala ala unuttuk, unutturulduk çünkü üretimi daha zor. Tadıyla ve kokusuyla tüm ballardan ayrılıyor, onun yeri benim için ayrı.
Narenciye balını tat ve koku olarak zayıf ve ince yapılı buldum pek sevemedim.
Maydanoz ve kestane ballarını denemek istiyorum. Hocamızın karstaki arıcı akrabasından has ev yapımı bal da geldi ama gittideki adamdan aldığım püren, çam ve kekik balı çok daha iyi. Adamın avukatı yaptınız beni, deli etmeyin alın bir 250gram deneyin bana hak vereceksiniz. Bal kaymağı çok seven biri olarak çok çeşit bal denemişimdir, bal iyi mi kötümü biraz anlayabiliyorum diye düşünüyorum.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 2,249
Konuları: 28
Kayıt Tarihi: 2013
Lordum ben gecen sene kemerde dağları gezerken oranın koylusu bir amcamdan yarım kılo bal aldım ve bu bal su anda tamamen katı bir seker halini aldı hicde anlamam baldan kazıklandıkmı??
Yorumları: 2,037
Konuları: 26
Kayıt Tarihi: 2012
(04/07/2013, Saat: 00:33)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Karakovan bulmak zor değil, gittigidiyordaki güvenilir satıcılarda var, son samuray'ın yazdığı gibi tanıdık varsa bitlisten alırsınız. Kilosu 70-90 lira arasıdır. Bitlislilerin kendi söyledikleri "abi kilosu 75 altına satılıyorsa o bal gerçek karakovan değildir".
Ben yayla(çiçek balını pek sevmiyorum) taklit etmesi en kolay standart bir aromaya sahip tatlı bal. Ağızda bıraktığı karakteristik bir tat yok. Püren, yani biberiye balı çiçek balının daha lezzetli, daha zengin ve çeşitli bir versiyonuna benziyor çok lezzetli. Kekik balı ise mis gibi kekik kokuyor ve damağınızda yarı keskin güzel bir kekik aroması yayıyor, çok faydalı.
Ihlamur balını çok sevemedim ıhlamur kokusu ve tadına sahip ama o kadar çekici değil.
Çam balını, marketlerden dandik çiçek ballarını ala ala unuttuk, unutturulduk çünkü üretimi daha zor. Tadıyla ve kokusuyla tüm ballardan ayrılıyor, onun yeri benim için ayrı.
Narenciye balını tat ve koku olarak zayıf ve ince yapılı buldum pek sevemedim.
Maydanoz ve kestane ballarını denemek istiyorum. Hocamızın karstaki arıcı akrabasından has ev yapımı bal da geldi ama gittideki adamdan aldığım püren, çam ve kekik balı çok daha iyi. Adamın avukatı yaptınız beni, deli etmeyin alın bir 250gram deneyin bana hak vereceksiniz. Bal kaymağı çok seven biri olarak çok çeşit bal denemişimdir, bal iyi mi kötümü biraz anlayabiliyorum diye düşünüyorum.
Çiçek balını sevmiyor olabilirsiniz tabiki, damak tadınıza uygun değildir belkide fakat taklit edilebilirliği konusunda yanılıyorsunuz.Yüzlerce çiçeğin vermiş olduğu tadı taklit etmek diğerlerine göre daha zordur.
Belkide bu güne kadar yedikleriniz gerçek çiçek balı değildi.
https://www.facebook.com/pages/Pardus-Handcraft/875240639222477
https://www.instagram.com/pardushandcraft/
Yorumları: 2,037
Konuları: 26
Kayıt Tarihi: 2012
@Tipsol, gerçek bal kristalize olabilir ve şekerlenmiş bal görüntüsüne çok benzer bir hal alır.
Fakat kristalize olmuş bal şekerlenmiş olana göre daha bir macun kıvamında olur.
Kristalleşmenin nedenide saklamış olduğunuz balın ortam ısısı sürekli değişkenlik gösteriyorsa kristalleşme yapar.Sakladığınız kabı mümkünse tahta bir zemin üzerinde saklamaya çalışın.
Balı yediğinizde dişleriniz arasında yumuşak bir ezilme hissi veriyorsa muhtemelen kristalize olmuştur.
Bu gibi durumlarda cam kavanoz içerisinde balı 50-55 derece sıcaklıkta bir suyun içerisinde bekletirseniz kristalleşmiş balınız eski halini alacaktır.
https://www.facebook.com/pages/Pardus-Handcraft/875240639222477
https://www.instagram.com/pardushandcraft/
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
(04/07/2013, Saat: 01:44)Delidumrul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Tipsol, gerçek bal kristalize olabilir ve şekerlenmiş bal görüntüsüne çok benzer bir hal alır.
Fakat kristalize olmuş bal şekerlenmiş olana göre daha bir macun kıvamında olur.
Kristalleşmenin nedenide saklamış olduğunuz balın ortam ısısı sürekli değişkenlik gösteriyorsa kristalleşme yapar.Sakladığınız kabı mümkünse tahta bir zemin üzerinde saklamaya çalışın.
Balı yediğinizde dişleriniz arasında yumuşak bir ezilme hissi veriyorsa muhtemelen kristalize olmuştur.
Bu gibi durumlarda cam kavanoz içerisinde balı 50-55 derece sıcaklıkta bir suyun içerisinde bekletirseniz kristalleşmiş balınız eski halini alacaktır.
+1
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
(04/07/2013, Saat: 01:34)Delidumrul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (04/07/2013, Saat: 00:33)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Karakovan bulmak zor değil, gittigidiyordaki güvenilir satıcılarda var, son samuray'ın yazdığı gibi tanıdık varsa bitlisten alırsınız. Kilosu 70-90 lira arasıdır. Bitlislilerin kendi söyledikleri "abi kilosu 75 altına satılıyorsa o bal gerçek karakovan değildir".
Ben yayla(çiçek balını pek sevmiyorum) taklit etmesi en kolay standart bir aromaya sahip tatlı bal. Ağızda bıraktığı karakteristik bir tat yok. Püren, yani biberiye balı çiçek balının daha lezzetli, daha zengin ve çeşitli bir versiyonuna benziyor çok lezzetli. Kekik balı ise mis gibi kekik kokuyor ve damağınızda yarı keskin güzel bir kekik aroması yayıyor, çok faydalı.
Ihlamur balını çok sevemedim ıhlamur kokusu ve tadına sahip ama o kadar çekici değil.
Çam balını, marketlerden dandik çiçek ballarını ala ala unuttuk, unutturulduk çünkü üretimi daha zor. Tadıyla ve kokusuyla tüm ballardan ayrılıyor, onun yeri benim için ayrı.
Narenciye balını tat ve koku olarak zayıf ve ince yapılı buldum pek sevemedim.
Maydanoz ve kestane ballarını denemek istiyorum. Hocamızın karstaki arıcı akrabasından has ev yapımı bal da geldi ama gittideki adamdan aldığım püren, çam ve kekik balı çok daha iyi. Adamın avukatı yaptınız beni, deli etmeyin alın bir 250gram deneyin bana hak vereceksiniz. Bal kaymağı çok seven biri olarak çok çeşit bal denemişimdir, bal iyi mi kötümü biraz anlayabiliyorum diye düşünüyorum.
Çiçek balını sevmiyor olabilirsiniz tabiki, damak tadınıza uygun değildir belkide fakat taklit edilebilirliği konusunda yanılıyorsunuz.Yüzlerce çiçeğin vermiş olduğu tadı taklit etmek diğerlerine göre daha zordur.
Belkide bu güne kadar yedikleriniz gerçek çiçek balı değildi.
Belki, ama bu yaşıma kadar bir kere bile gerçek çiçek balı yememiş olmama ihtimal vermiyorum ki dediğim gibi arıcı tanıdıklardan gelen ballardan da yedim yayla balı. 30 yılda bir-iki kere gerçekte heyecan verici lezzette, tat ayrımında diyebileceğim çiçek balı yemişimdir. Bundan sonra tercih etmiyorum. Sana da yemediysen püreni tavsiye ediyorum komşum. Çiçek balını seviyorsan beğenine oldukça uyacak bir bal.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 2,037
Konuları: 26
Kayıt Tarihi: 2012
(04/07/2013, Saat: 01:49)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Belki, ama bu yaşıma kadar bir kere bile gerçek çiçek balı yememiş olmama ihtimal vermiyorum ki dediğim gibi arıcı tanıdıklardan gelen ballardan da yedim yayla balı. 30 yılda bir-iki kere gerçekte heyecan verici lezzette, tat ayrımında diyebileceğim çiçek balı yemişimdir. Bundan sonra tercih etmiyorum. Sana da yemediysen püreni tavsiye ediyorum komşum. Çiçek balını seviyorsan beğenine oldukça uyacak bir bal.
Teşekkür ederim Lord, farklı lezzetleri denemeyi severim güvenebileceğim bir yerden bulursam denemek isterim.Fakat sevgili Babamın emeğine ihanet etmekten çekinirim
https://www.facebook.com/pages/Pardus-Handcraft/875240639222477
https://www.instagram.com/pardushandcraft/
Yorumları: 93
Konuları: 2
Kayıt Tarihi: 2013
arkadaşlar süzme bal almayın petek bal alın süzme ballarda şekerleme oranı maalesef oluyor satıcılar dürüst değil petek ballarda bu durum olmuyor
Şerefsizlik ağaç gövdesindeki bir çizik gibidir; zamanla yok olmaz, tersine gittikçe büyür. (Eski bir Samuray atasözü)
Yorumları: 142
Konuları: 9
Kayıt Tarihi: 2013
(04/07/2013, Saat: 23:05)son samuray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: arkadaşlar süzme bal almayın petek bal alın süzme ballarda şekerleme oranı maalesef oluyor satıcılar dürüst değil petek ballarda bu durum olmuyor
Aslında günümüzde hazır petek kullanıldığı için petekli bal daha sakincali olabilir hem içinden petek güvesi cikabilir soğutmaya tabi tutulmadı ise. Ayrıca kristalleşme balin kalitesini belirlemez hakiki bal da kristalleşsir isitirsaniz normale döner
Ne kervan kaldı, ne at, hepsi silinip gitti,
İyi insanlar iyi atlara binip gitti.
Yorumları: 93
Konuları: 2
Kayıt Tarihi: 2013
(04/07/2013, Saat: 23:26)m.yurtsuz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (04/07/2013, Saat: 23:05)son samuray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: arkadaşlar süzme bal almayın petek bal alın süzme ballarda şekerleme oranı maalesef oluyor satıcılar dürüst değil petek ballarda bu durum olmuyor
Aslında günümüzde hazır petek kullanıldığı için petekli bal daha sakincali olabilir hem içinden petek güvesi cikabilir soğutmaya tabi tutulmadı ise. Ayrıca kristalleşme balin kalitesini belirlemez hakiki bal da kristalleşsir isitirsaniz normale döner
petek kullanılan madde mum derler insan için pek sakıncası yok diye biliyorum ama arının kendi yaptığı petekte karakovan balı oluyor fiyatı da malum 80-90 tl arası daha öncede yazdığım gibi bitlis te tanıdığınız varsa alın yoksa normal balı karakovan diye satan birçok satıcı var
Şerefsizlik ağaç gövdesindeki bir çizik gibidir; zamanla yok olmaz, tersine gittikçe büyür. (Eski bir Samuray atasözü)
|