Yorumları: 73
Konuları: 3
Kayıt Tarihi: 2011
(06/09/2013, Saat: 12:39)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (06/09/2013, Saat: 12:33)fidelio1969 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: karali çayı deneyen var mı arkadaşlar. kardeşim kullanmış, beğenmişti. ben dudak büktüm. ancak şimdi bir paket kullandım iyi gibi geldi.
eskiden beri tiryakilere çok överler üstadım. hiç almak aklıma gelmedi ama küçük paketten alıp tadına bakacağım, renkten ötürü boyalı ve kimyasal katkıları olduğunu düşündürüyor bana..
Altınbaştan başkası yalan sanırım, katkısız, açık renk ve kokusu çok hafif.. bildiğimiz çayların aksine çay renginde değil ve kaynar suyu çayın üzerine döktükten sonra 3 dk içinde içildiğinde müthiş uyandırıcı etkisi var
ilk bakışta bunun içinde sarı vb. yapraklar olunca pek beğenmedim bile. paket bitsin bakalım
Yorumları: 147
Konuları: 5
Kayıt Tarihi: 2013
Çay demleme yönteminden de bahsedecek olursak,önce kaynar su ilgili kaba doldurulduktan sonra çay kaynar suyun üzerine koyulursa daha iyi sonuç alınıyor, bitkisel çaylarda da aynı yöntem geçerli,söylenene göre asla sıcak/kaynar suyun çayın üzerine dökülmemesi söyleniyor, sanırım çay haşlanıyormuş.
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
(06/09/2013, Saat: 13:06)deka Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çay demleme yönteminden de bahsedecek olursak,önce kaynar su ilgili kaba doldurulduktan sonra çay kaynar suyun üzerine koyulursa daha iyi sonuç alınıyor, bitkisel çaylarda da aynı yöntem geçerli,söylenene göre asla sıcak/kaynar suyun çayın üzerine dökülmemesi söyleniyor, sanırım çay haşlanıyormuş.
Bir de öyle deneyelim bakalım.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 147
Konuları: 5
Kayıt Tarihi: 2013
Farkı hissedeceksiniz.
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2013
(06/09/2013, Saat: 13:09)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (06/09/2013, Saat: 13:06)deka Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çay demleme yönteminden de bahsedecek olursak,önce kaynar su ilgili kaba doldurulduktan sonra çay kaynar suyun üzerine koyulursa daha iyi sonuç alınıyor, bitkisel çaylarda da aynı yöntem geçerli,söylenene göre asla sıcak/kaynar suyun çayın üzerine dökülmemesi söyleniyor, sanırım çay haşlanıyormuş.
Bir de öyle deneyelim bakalım.
doğru. çok duydum, her seferinde unuturum bunu, kavruluyomuş sanırım çayı yakıyomuşuz kaynar suyu üzerine dökünce..kahvede de aynı şey varmış..
Yorumları: 2,037
Konuları: 26
Kayıt Tarihi: 2012
(06/09/2013, Saat: 13:06)deka Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çay demleme yönteminden de bahsedecek olursak,önce kaynar su ilgili kaba doldurulduktan sonra çay kaynar suyun üzerine koyulursa daha iyi sonuç alınıyor, bitkisel çaylarda da aynı yöntem geçerli,söylenene göre asla sıcak/kaynar suyun çayın üzerine dökülmemesi söyleniyor, sanırım çay haşlanıyormuş.
+1
Bunu birazda yemek pişirmek gibi düşünebiliriz, yemeği yüksek ateşte pişirmekle kısık ateşte pişirmek arasındaki fark gibi yavaş pişen yemek diğerine göre daha lezzetli oluyor. çay demliği büyük demlik üzerinde iken büyük demliğin üzeri tamamen kapalı olmaması gerekir.Alttaki su kaynarken çayıda haşlayabiliyor. sıkışan buharın rahatça çıkması gerekir.
Ayrıca çayı demleyeceğiniz suyun fokur fokur kaynamadan ocak üstünden alınması da lezzet açısından etkili oluyormuş.
Bunu test etmedim hiç, dün gece okuduğum bir kitapta geçiyordu kaynayan su içerisindeki oksijen azalıyormuş ama bunun çaya etkisi nedir açıklamamış kitapta.
https://www.facebook.com/pages/Pardus-Handcraft/875240639222477
https://www.instagram.com/pardushandcraft/
Yorumları: 3,517
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 2011
(06/09/2013, Saat: 14:29)Delidumrul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (06/09/2013, Saat: 13:06)deka Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çay demleme yönteminden de bahsedecek olursak,önce kaynar su ilgili kaba doldurulduktan sonra çay kaynar suyun üzerine koyulursa daha iyi sonuç alınıyor, bitkisel çaylarda da aynı yöntem geçerli,söylenene göre asla sıcak/kaynar suyun çayın üzerine dökülmemesi söyleniyor, sanırım çay haşlanıyormuş.
Ayrıca çayı demleyeceğiniz suyun fokur fokur kaynamadan ocak üstünden alınması da lezzet açısından etkili oluyormuş.
Bunu test etmedim hiç, dün gece okuduğum bir kitapta geçiyordu kaynayan su içerisindeki oksijen azalıyormuş ama bunun çaya etkisi nedir açıklamamış kitapta.
Bu çok önemli. Su ısındığında dökmek lazım, hani kenarlara değince tıss tıss eder ya o zaman, fokurdayacak kadar kaynayan sıcak suyla dem yapılınca çay hiç güzel olmuyor, buruk, lezzetsiz oluyor. Dem süresini de kısa tutmak lazım. Fazla tutunca çayın tadı kaçıyor. 5 dakika kısık ateşte demleyip altını kapatıp bir 5 dakika da öyle bekleyip içmek gerekiyor ve en güzel bir seferde içilip tüketilecek kadar çay yapmak, her seferde taze çay yapmak. Canım çekti gidip çay yapayım şimdi.
http://tiraskeyfim.blogspot.com/
http://saklinotalar.blogspot.com/
Yorumları: 7,952
Konuları: 98
Kayıt Tarihi: 2012
doğuş karadeniz filiz çayı,fena değil
Yorumları: 3,502
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 2013
Altınbaş, liptonu döver
Yorumları: 946
Konuları: 9
Kayıt Tarihi: 2012
08/09/2013, Saat: 16:27
(Son Düzenleme: 31/07/2014, Saat: 12:34, Düzenleyen: mavi.)
(05/09/2013, Saat: 09:56)mavi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Forumdaki tavsiyeler üzerine Çaykur 42 No'lu Tirebolu çayını da deneyeceğim.
Çaykur 42 No'lu Tirebolu çayını alıp denedim, halen tükettiğim Çaykur Tiryaki çayı ile arasında pek bir fark hissedemedim.
Bu yorumum şöyle değişti:
http://www.geltir.com/post-86842.html#pid86842
|