18/09/2013, Saat: 11:03
Arkadaşlar taş ve bileme konusunda hiç deneyimim yok ancak bizim rahmetli peder av ve bıçak konusunda takıntılı bir insan olduğundan evde her zaman çeşitli bileme taşları vardı. Ben ancak bu ikisini bulabildim.
İlk taşımız ahşap stand içerisinde kuruyken açık gri ıslandığında ise siyah renk alan bir taş. Yanlış hatırlamıyorsam da babam bu taşa yağ taşı derdi ve shell marka nuh nebii'den kalma shell makine yağı ile kullanırdı. Bu yağ hala da durmakta. Ancak ben denemede su ile kullandım. Yandaki küçük taş ile de kolayca slurry oluştu. Bıçağı biraz biledim. Güzel ağız aldı ama dedim ya deneyimsizim. Sebze ve meyveleri daha rahat kesti.
Taşın yüzeyi pürüzsüz ancak sanıyorum düz değil. Diğer küçük taş ise pürüzlü bir yapıya sahip grit oranı düşük diye tahmin ediyorum 400 ya da 600 olabilir.
Taşların ebatlarına gelirsek büyük taş 41x83x?mm Derinlik ölçemedim zira ahşap standa gömülü
Küçük taş ise 21x59x7 mm
Çıkan slurry'nin kuru rengini ise peçete üzerinde görebilirsiniz.
Sent from my iPad using Tapatalk
İlk taşımız ahşap stand içerisinde kuruyken açık gri ıslandığında ise siyah renk alan bir taş. Yanlış hatırlamıyorsam da babam bu taşa yağ taşı derdi ve shell marka nuh nebii'den kalma shell makine yağı ile kullanırdı. Bu yağ hala da durmakta. Ancak ben denemede su ile kullandım. Yandaki küçük taş ile de kolayca slurry oluştu. Bıçağı biraz biledim. Güzel ağız aldı ama dedim ya deneyimsizim. Sebze ve meyveleri daha rahat kesti.
Taşın yüzeyi pürüzsüz ancak sanıyorum düz değil. Diğer küçük taş ise pürüzlü bir yapıya sahip grit oranı düşük diye tahmin ediyorum 400 ya da 600 olabilir.
Taşların ebatlarına gelirsek büyük taş 41x83x?mm Derinlik ölçemedim zira ahşap standa gömülü
Küçük taş ise 21x59x7 mm
Çıkan slurry'nin kuru rengini ise peçete üzerinde görebilirsiniz.
Sent from my iPad using Tapatalk