Komşum bu iş böyle, sanal kart olmazsa olmaz gibi. Dikkat ederseniz ilk mesajı ben yazdım ve sanal karttan bahsettim, ama o zaman ikna olmamışsınız herhalde. Sanal kart sandığınız kadar uğraştırıcı değil. Eğer mobil bankacılık kullanıyorsanız, limit tanımlama 1 dakikanızı almaz. Tanımladığınız limit veya harcadığınızdan geri kalan sizin belirleyeceğiniz süre sonunda sıfırlanır ya da bu süre dolmadan siz kendiniz limiti sıfırlayabilirsiniz. Ayrıca şunu bir kez daha belirteyim ki ne yaparsanız yapın riski hiçbir zaman sıfıra düşüremezsiniz. Yapmanız gereken bilinen en güncel ve güvenilir tedbirleri almak, uygulamak ve bazı basit kurallara (karmaşık şifre tanımlama, üyelik şifrelerinizin farklı olması, kişisel bilgilerin gizliliğine dikkat etmek, antivirüs ve firewall yazılımları kullanmak, işletim sistemini ve güvenlik yazılımlarını güncel tutmak, ortak kullanılan ve güvenliğinden emin olmadığınız bilgisayarlardan mecbur kalmadıkça kritik işlemleri yapamamak vb.) uymak. Riski sıfıra düşürmek için teknolojiden uzak durmanız gerekiyor ki bu da günümüzde mümkün değil Kolay gelsin.
Internet alisverisinteki guvenlik aciginin boyutu
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: