12/07/2016, Saat: 22:16
Ben yıllardır bu şekilde tıraş oluyorum. fakat ben derby değil permasharp- rimei ikilisini kullanıyorum. tek bir Kırık yani yarım yaprak jiletle 10 sinekkaydı tıraş çıkarıyorum. sakalların o zaman seyrek veya yumuşak diyeceksiniz fakat çalı gibi vallaa.. burada değerli üstatlarında dediği gibi gerek rimei gerek diğer DE makinelerim de berberlerin usturaya takarken kırdığı sağında ve solunda bulunan kulaklarını o bahsedilen çıkıntılara yaslayıp sıktıktan sonra jiletin teknik olarak ileri geri veya sağa sola oynaması mümkün değil. yeter ki koruma barına paralel olsun. yalnız bu şekilde kullanmanın jiletin kesme açısını bir tık daha agresif bir pozisyona getirdiğini mid bir aleti bir küçük bir miktar agresifliğe taşıdığı bir gerçek. neden Permasharp ın 100 tanesine 40 lira para veresiniz ki. yüzlük yarım 12 lira bunu tıraş olma sayısına vurursanız tıraş olmak bedava gibi birşey oluyor. fakat maksat geleneksel tıraşın keyfini çıkarmak ve her seferinde yeni mis gibi jilet kullanırım diyorsanız o bile çok fazla pahalıya gelmez. benimde aslında bir jiletten bu kadar çok tıraş çıkarmamın amacı ekonomi yapmak ile hiç bir ilgisi yok aslında. elimde bulunan jiletlerin kaç sefer tıraş çıkaracağının denemeleri. tabi buda ön hazırlık yaparak, banyodan sonra, hiç ön hazırlık yapmadan direk fırça ile köpürterek, vs, vs tekniklerle ki bir denemediğim tıraş sabunu kullanmadan asla yapmayı düşünmem bir yaprak jiletin tepkilerini ölçmek. herkese saygılar sunarım.