(07/11/2016, Saat: 20:19)Lorenzo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @rocnel üstat, patent prosedürünü hiç bilmem ama dilbilgisi delisi olduğumdan dolayı inceledim de, yukarıdaki resimde her cümlenin hatta tarihlerin sonunda bile nokta kullanmışlar. Muhakkak bilirsiniz, bizdeki patent prosedüründe böyle bir detay mı var acaba? Bu kadar çok nokta koymaları dikkatimi çekti. Hani kesinlik kazansın falan diye belki? Tarih sonuna hiç nokta konduğunu görmemiştim.
Yukarıdaki foto teknik resim, teknik resimde hata kabul olmaz zaten. Patent başvurusu; teknik resim, istemler, özet, tarifname, fotoğraflar gibi bölümler var. Benimkisi tarifname kısmında bir yerde virgül koyarak devam ettim ona itiraz etmiş, bu cümleden iki cümle yapmalısın diyor. Bu mantıken çözülmesi zor bir konu. Çünkü inceleyenin şahsi görüşü. Teknik inceleme 1 ay içinde olur ancak 2 seneyi bile bulabiliyor. Yani ülkemizde bir buluş patentinin alınması 5-10 yıl bile sürebilir, bu zaman zarfı içinde ya ihtiyaç kalmıyor ya da on kez kopyalanıyor zaten. Bu konuda genel bir eleştri sözkonusu.
rocnelrazor@gmail.com
www.rocnel.com
www.rocnel.com