22/05/2017, Saat: 00:01
(21/05/2017, Saat: 20:26)TrasNicinSarT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fiyatları internetten satın aldığımı varsayarak kargo dahil biçimde ortalama olarak söylüyorum.
Mesela, Proraso Tıraş Sabunu alırsam cebimden çıkacak para 30-35 tl. Cella'da keza aynı şekilde. 90 gram Badger Tıraş Sabunu ise 60 tl civarı. Şimdi bir de Arko'ya bakıyorum. 1.5 TL... Aradaki fiyat farkları çok çok fazla. Sonuçta bunun özü gliserin değil mi ?
Tabi ithal ürün bunlar, vergi vs. derken fiyatlar uçuyor. Ama, yurt dışı fiyatlara da bakarsak Arko traş sabunu en ucuz 3.5 dolar, Proraso ise 7-10 dolar gibi fiyatlara satılmakta. Şimdi yerli üretim bir traş sabununun fiyatının 15-20 katını bir sabuna vermek ne kadar mantıklı ?
Söz konusu hobi ve zevk olunca f/p kriteri önceliğini önemli ölçüde kaybediyor. Misal yemeği düşünün, teknik olarak peynir+ekmek+salata üçlüsü ile tüm ihtiyacınızı gayet makul bir fiyata karşılayabilirsiniz ama devamlı bu şekilde beslenmek zevk vermeyeceği gibi sıkıcı olacaktır.
Bu tabi kişisel bir durum. Tıraş hobiniz olmak zorunda değil. Sadece arko + astra + makul bir alet ve fırça ile yıllarca gayet ekonomik ve kartuş+jel ikilisine (veya allah korusun elektrikli tıraş makinelerine) göre çok daha sağlıklı tıraş olabilirsiniz.
MWF'nin koyunu, sonra çıkar oyunu...