03/12/2017, Saat: 10:42
(03/12/2017, Saat: 03:05)pilotic Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @seiko üst plakanın vidası ise yalama olan, sadece üst ve alt plaka satılıyor EJ89. Belki sadece üst plaka da satılıyordur. Sap kısmı yalama olduysa çok güzel saplar var internette. Bir parça yalama oldu diye çöpe atmayın bence.
Konunun akışına dönecek olursak;
Eğitim pisti olarak kullandığımız şey yüzümüz. Bu daha iyi eğitir, bununla daha çabuk olur, bu cillop gibi yapar, bu kaymak gibi yapar diye, suratı kesme, tahriş etme ihtimali yüksek aletlerin yeni başlayanlara tavsiye edilmesini doğru bulmuyorum. Kesmez falan demeyin, keser, EJ89 da keser. Yalnız EJ89'a kendini kestirmek için bayağı bir yanlışı ısrarla ve üst üste yapmak gerekirken mesela R41'e kendini kestirmek o kadar da zor olmayabilir. Kaldı ki EJ89'da yıllardır üretilen ve peynir ekmek gibi satılan bir alet. WSC'den memnun birisi olarak, EJ89'dan da memnunum mesela ben. Kestim mi kesecem mi, yakacam mı derdi olmadan tıraş olabiliyorum bununla. R41 veya 41C deneyeceğim bir fırsatım olunca fakat memnun kalacak mıyım onu bilmiyorum. Belki de denedikten sonra beğenmeyip tekrar EJ89'a döneceğim.
Yeni başlayanlara tavsiye olarak karakteri nedeniyle EJ89 veya (34C) öneriliyordu. Fiyatı nedeniyle de Rimei. Ben Rimei alarak başladım yaprak jiletle tıraş olmaya. Arkasından, WSC, Futur klonu ve EJ89 aldım. Futur klonunu ayarlı olması nedeniyle bir tarafa bırakıyorum. Agresiflik sıralaması benim için şöyle
WSC - 1
EJ89 - 2
Rimei - 3 (veya 4)
34C nin EJ89'dan bir tık daha agresif olduğu yazılıyor hep. O bilginin doğru olduğunu kabul ederek, bu durumda 34C yi de agresiflik sıralamasında 3 numaraya koyabiliriz. Yabancı bir forumda 34C ile aynı kafaya sahip diğer tıraş aletleri nedir diye sormuş birisi.
Cevaplar şöyle
38C (zaten sadece sapı uzun versiyonu)
23C ve 33C (bunlar da 3 parçalı uzun ve kısa saplı modeller ama kafa aynı kafa)
Bir de klasiklerden 42C var.
Bu bilginin doğru olduğunu kabul edersek, yeni başlayanlar için EJ89 dan bir tık yukarda aşağı yukarı Rimei gibi fakat malzemesi ve işçiliği ile daha iyi olan 42C'de tavsiye edilebilir. Fiyat olarak 34C'nin yaklaşık yarı fiyatına bulunabiliyor. EJ89'dan da hatrı sayılır şekilde daha ucuz.
Bu arada bizim Orak tıraş makinesi de görsel olarak bu 42C'nin aynısı. Karakteri nasıldır bilemem.
Komsum EJ den memnun olanlar hep tecrubeli kullanicilar, acemi olanlar verim alamiyor ve suratina cildine daha cok eziyet ediyor, tirastan soguyor. Bence bu mild aletle baslama tavsiyesi pek dogru degil.