31/12/2017, Saat: 02:08
(07/12/2017, Saat: 10:35)kokopelli Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Futur klonu size yumuşaktan agresife geniş bir aralıkta hizmet edecek bir alet. 1-2 ayarları arası EJ89'u aratmayacağını düşünüyorum. Ej89 alacaksanız sapın güzel ve kullanışlı olan bir model seçmenizi tavsiye ederim. Bazıları kaygan oluyor. Zaten diğer aletlerin yanında kozmetik öğe olarak kalacaktır.
Rimei de Ej89'dan bir iki tık agresif. Yeni başlayan birisi için daha öğretici olabilir.
SeckinB
Katılmıyorum. Geleneksel tıraşa başladığımda Rimei almış ve çene kısmından hatrı sayılır bir parça almıştım. Jiletin sabit olarak değmesi gerektiği dışında bir şey yapmasına gerek olmadığını deneyimlemeyen bir insan için Rimei tehlikeli bir alet. Aynı zamanda ağır bir alet de değil. Yeni başlayanın, kartuştan geçenin Wilkinson, Rimei gibi hafif aletlere mukayet olması zor. Problemlerden dolayı geleneksel tıraşa başlanmış ise bu aletlere hiç yaklaşmamak gerekiyor.
Önce bir jiletin sakalı hangi durumlarda kestiğinin öğrenilmesi, sonra nasıl tutmak gerektiği, sonra cilt özellikleri sonra da aletler araştırılmalı. Bu süreçte Rimei destek olmaz, olamaz.
EJ89 veya biraz daha bütçe ayırıp Merkur Progress (hep sabit açıklıkta kullanılacak) çok daha yol gösterici olur.