(17/08/2019, Saat: 20:57)Ayhandulgar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Geleneksel tırasa başlayanların ilk tercihleri genelde de89 oluyor. Ben öyle yapmadım 7-8 ay önce r41 ile başlayıp daha yeni bir de89 edindim. Ve iyi ki böyle yapmışım dedim direk mild bir aletle baslasaydim (de89 ) muhtemeldir ki tecrübe kazanana kadar daha sıkıntı yaşardim. Agresif aletle başlayıp sakin sakin tıraş olarak tekniğim gelişti. Şimdi bir de89 sahibi olmaktan gayet memnunum. Mild aletler yeni başlayanlar için tehlikesiz gibi düşünülebilir fakat yakın tıraş isteği ile yeni başlayanlar fazlaca zorlamayla daha çok tahriş sorunu yasayabiliyor.
Benim gibi henüz yolun başında birinin nazicane tavsiyesi yeni başlayanlar alsın agresif alet sakin sakin geleneksel tıraş tekniğini geliştirin. Mild alet daha çok tecrübe gerektiriyor.
Tabi bu benim kişisel görüşüm çok daha tecrübeli üstadlar bu konuda farklı düşünüyor olabilir.
Saygılar.
Zamanında bir konu icine yazmıstım, "progress i gec, utanmasam R41 oneririm, harika el terbiyecisidir.İlk hafta bastırırsın olacagı ust epidermal tabakayı kaldırır 1 hafta kırmızı dolasırsın ama sonunda bastırmamayı ogrenip, sonrası her turlu aleti kullanırsın" demistim kabaca.
Genel kanı milddan zaman icinde agresife gecme seklinde, ama aslında bu iste ilerlemek isteyen veya teknigini gelistirmek isteyenler icin agresiften mild'a donmek cok daha kısa ve ogretici bir yol, en azından ben o sekil dusunuyorum, komsumun tecrube ettigi gibi.
Tişikkirlir Sipirmin.