(29/12/2019, Saat: 21:54)Arkomani Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sevgili komşum, teşekkürlerimi sunuyorum öncelikle. Islak tıraşa bundan 1.5 sene öncesindeydi sanırım, burayla beraber başladım. O zehir dediğiniz gibi alındı bir kez. Forumun en genç üyelerinden olmak büyük mutluluk
Tıraş aralığı durumum sürekli değişken. Bir zorunluluk durumu olmamakla beraber, Ali Bıyıklı kazasından beri son bir aydır kartuşlu aletlerle tıraş oluyorum günlük şekilde. Ama kafama estiğinde 3 günde bir, haftada bir, ayda bir vs. diye gidiyor. Şu an günlük ama bundan sonrası da belli olmaz gibi...
Agresifliğe ihtiyacım olduğunda Ali Bıyıklı'yı kutusundan çıkarırım bahanesinde bir DE89 sahibi olmak istiyorum fakat dediğim gibi, sizlerin görüşleri ve aletle ilgili tavsiyeleri çok önemli. Teşekkür ediyorum.
Çok teşekkür ediyorum..
DE89 ile orta agresif / agresif jiletleri kombine ederek 1 haftalık sakallara dalıyorum, 3 perdede başarılı tıraş elde ediyorum. Eğer alet agresif olsun jilet mild / orta olsun dersem de yaqi klasik başlık var (görüntü olarak DE89 gibi ama biraz daha agresif) onu kullanıyorum, jilet olarak da Vokshod gibi bir jilet tercih ediyorum. Kısaca DE89 aslında gayet yeterli bir alet. Biraz daha agresif bir tıraş için R41 başlığı almayı veya Futur klonu bir alet alıp denemeyi çok düşündüm çok gitgel yaptım. R41 için birkaç kez sınırdan döndüm ikinci el almak için ama bir türlü nasip olmadı. Geleneksel tıraşla daha çok vakit geçirdikçe biraz daha olayı kavramaya ve kendimi tanımaya başladım. Elimde hiçbir şeyim olmasa, DE89 + Arko sabun + Yaqi sentetik fırça ve jilet olarak da: Vokshod, Nacet, Feather olarak 3 farklı agresiflikte jiletle Dünya turuna çıksam eksiklik hissetmem diyebilirim Geleneksel tıraşa geçtikten sonra sıfır sayılan Braun series 7 makinemi de kayınpedere hediye ettim kartuşlulara da sonsuza kadar veda ettim. Belki amatör sayılabilecek birine göre çok iddialı gelebilir ama burada çoğu profesyonel üstad da DE89 günlük tıraş için son derece yeterli bir alet, yeter ki doğru kombinasyon ve doğru teknik konusunda tecrübe kazanın diyerek benim bu söylediklerimi doğruluyorlar. Gerisi ise biraz zevk işi