30/12/2019, Saat: 11:20
(30/12/2019, Saat: 10:31)mustbe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: komşum merhaba, ayarlı alet ile başlamak bütçe elveriyorsa çok iyi bir tercihtir. Neden? en düşük ayardan en yüksek ayara giderken elindeki jiletleri farklı agresiflik seviyelerde deneme imkanı sunar. bir jileti bir makine ile deneyip puan vermek benim ve birçoğumuzun yaptığı temel hatadır. de89 ile voskhod kesmiyor yav dedikten sonra r41 e takıp voskhod sakalı yüzümden kestiğini hissettirmedi bile diyebildim . bunu her ayarlı size tek başına gösterebilir. de89 günlük tıraş olanlar için bence de idealdir ama benim gibi arada bir tıraş olanlar için 3 perde zahmetli olacaktır. progressin en düşük ayarı de89 dan daha etkili ve güzel kesimlidir. ben 3 ten yukarı çıkamadım daha dünya kadar ayarı vardı. şu an slim adjustable kullanıyorum . elimde iki adet vardı biri muhteşem biri temkinli tıraş ediyordu baktım metal aksamda bir sorun var araştırdım düzelttim muhteşem bir denge ile tıraş olabiliyorum. bunu yazma sebebim beğenen ve beğenmeyen kişiler benimle aynı sorunu yaşamış olabilir şayet benim aldığım ikinci makine elimde slim yokken elime geçmiş olsaydı muhtemelen bir daha slim adjustable iyi makine demeyin bana derdim şu an keyif yapma dışında 3 perde ihtiyacı olmadan 2 perdede temiz tıraş olabiliyorum. şu sıralar jilet favorim gillette permasharp.
sözlerim yanlış anlaşılmasın konuya uygun genele hitap eden bir metin yazmaya çalıştım.
son olarak jilet alet uyumu çok önemlidir yukarıdaki voskhod örneği.
Eyvallah komşum
Black Beauty'yi aldıktan sonra ben de "yav ne güzel aletmiş keyfine göre istediğin ayarda kullanabilirsin, keşke DE89 yerine ilk bunu asaymışım" diye düşünmüştüm. Sonra Lordsparhawk ile konuşurken Black Beauty'yi dengesiz bulduğunu söylemişti. Genel ise memnun. Zaman içinde tıraş tekniğim az çok oturmaya başladıkça ben de Black Beauty'ye pek ihtiyaç duymaz oldum, DE89 ise ilk zamanlara göre daha çok hoşuma gitti. Tabi 1 haftalık sakalda mecbur 3 perde olmak lazım o ayrı Bu birazda şöyle sanki aslında, teknik oturuncaya kadar ilk alet ne olursa olsun "vaaay mükemmelmiş" dedirtecek bir alet olmuyor. İlk DE89 aldığımda, yav tam kesmiyor sıfır tıraş yapmıyor bu çok mild diye düşünmeye başlamıştım. Ama şimdi memnunum. İlk alet ayarlı da olsa düz de olsa benzer izlenimler yaşanacak ister istemez. Şimdi slant alet merak etmeye başladım, sırf merak deneyimleme isteği, yoksa ihtiyaç değil bu arada ben jiletler gibi makinelerin de biraz kişiselleştirme ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Yani herkesin cilt ve sakal yapısı farklı o yüzden makine olarak da herkes aynı makineden memnun kalmayabiliyor gibi geldi bana.
Slimdeki metal aksam sorunu bariz farkedilebilen bir şey miydi? En fazla hangi ayarda kullanmayı tercih ediyorsunuz slimi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi