19/05/2020, Saat: 18:44
(19/05/2020, Saat: 17:52)erm272 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar, geleneksel tıraşa yeni başladım sayılır ve bugün EJ DE89 ile ikinci tıraşımı oldum. Her kesimden sonra makinada biraz birikme/tıkanma oldu, tabi sabun çeşidinin etkisi vardır. Ancak ben kartuşlular gibi suyun altına tutuyorum, hatta bir ara hafif vidayı gevşettim rahat gitsin diye, siz nasıl temizliyorsunuz sıcak sulu kaseye dal çıkarı denedim ancak o şekilde hiç temizlenmiyor.
Merhaba,
1- Her kesimden sonra makinede birikme olması, köpüğün fazla kalın veya az su içerdiğine işaret ediyor olabilir. Ya da kesimi kısa kısa değil de uzunlamasına (boydan boya) yapıyor olabilirsiniz. Ben aynı makine ilk perdede yüzümün yarısını hallediyorum, hiç suya değdirmeden ve çift tarafı da kullanarak.
2- Su dolu kaseye daldırmak bende de pek etkili olmuyor, olsa da ikinci kullanım için insanın kullanası gelmiyor (suyun yüzeyi hemen köpükle kaplandığından).
3- Tıraş bittikten sonra üç parçayı da ayırıp suyun altında tutuyorum. Daha sonra kağıt mendil ile her parçayı tek tek kuruluyorum. Başlığın üst parçasında vida girintilerini ve alt parçadaki aralıkları daha dikkatli temizliyorum. Sonra parçaları birleştirip kapalı olmaya bir yere bırakıyorum.
Ben de DE89 ile yaklaşık bir aydır geleneksel tıraş oluyorum, daha acemiyim. O yüzden yanlış bir şey yapıyorsam, tecrübeli komşular uyarabilir. Saygılar