27/06/2020, Saat: 13:47
Bende geçen hafta bu arkadaştan bir adet edindim forum içinde , müthiş kondisyonda tertemiz , ışıl ışıl olarak elime ulaştı. Araştırmayı,okumayı da seven bir insanım. Bu başlığın %90'ını okudum diyebilirim artık beynim sulandı. Sayfalarca girdinin içerisinde diğer makinalarda olduğu gibi çok detaylı her şeyi anlatan bir inceleme göremedim. Benim makinada herkesin aksine üst kapaktaki işaretle alttaki üçgen üst üste gelmediğinde saptaki nokta işareti ayar yerinde ki + işareti üst üste geliyordu.Ne zamanki kapağı doğru taktım nokta ve + 'nın kalibrasyonu gitti.Videolar okumalar fln kafayı çevirerek sorunu şimdilik çözdüm. Şimdi can alıcı soruya geliyorum. Arkadaşlar bu alet'in 5 numara mı ayarı var yoksa 10 mu ? aleti tamamen sıkıp nokta ve + yı üst üste getirdikten sonra ,ayar mekanizmasını 1'e getirdiğimde jilet açıklığında gözle görülür bir değişim olmuyor. Ne zaman ki ayar mekanizmasını 360 derece çevirip 1 , 2 , 3 diye devam etsem o zaman jilet açıklığı gözle görülür şekilde artıyor. Bu durumda ikinci turda 2 numaraya geldiğimde alet 2 numarada mı yoksa 7 numara da mı oluyor ? Lütfen bu aleti yakından tanıyan bir üstadımız kıymetli zamanında ayırıp yeni alacaklara rehber niteliğinde ,aletin hakkını veren bir inceleme yazar .Zor oldu ama umarım ifade edebilmişimdir.
Bunun dışında 2 kez tıraş oldum , hangi numara ile olduğumu bilmiyorum göz kararı ayarladım
İkisi de sorunsuz sıkıntısız geçti ki genelde sorun yaşamıyorum tıraşlarımda. Progress'ten önce R41 ve German Slant kullanıyordum.
Bunun dışında 2 kez tıraş oldum , hangi numara ile olduğumu bilmiyorum göz kararı ayarladım