24/10/2012, Saat: 19:16
(24/10/2012, Saat: 15:37)lijunshaving Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bahsettiginiz yontemde bir bar olmayinca haliyle R41den tehlikeli bir alet olacak ama eminim R41 kullansa babaniz cok severdi oldukca hircin bir makina(24/10/2012, Saat: 15:17)emiriko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: R89un ayarini elbet bulursunuz 4-5-6 civari ama asla R41i bulamazsiniz bu alette. Futurun 6si bile bana R41i animsatabildi sadece o ayari bile yetisemedi R41e. R41 gercekte. Uaturanin sap bulmus hali.
Emiriko Üstad "Usturanın sap bulmuş hali" deyince sen, çocukluğuma bir anda geri gittim.Hatırlıyorumda rahmetli babam 3 parçalı makina kullanırdı ben 7-8 yaşlarında (1975-1976 yılları) iken.Tabi makinanın koruma barını tamamen saf dışı bırakarak (iki parçalı) kullanırdı.Perma-Sharp Tıraş bıçağını kafaya tuturmak için kafaya yerleştirilen tıraş bıçağının üzerine birbirine paralel iki kibrit çöpü koyup sapı başlığa vidalar, kibrit çöpleri de vida kısmına teğet sıkışır tıraş bıçağı tamamen açıkta kalırdı.Kullandığı bu yöntemi hatırlayınca "sanırım" R41 "bile" bu yöntem ile elde edilen tıraşın makinasının yanında çok mild bir alet kalır.Belki de o yıllarda agresif tıraş seven herkes bu yöntemi kullanıyordu,kim bilir...Sanırım "usturanın sap bulmuş hali" rahmetli babamın kullandığı bu yöntemdi...