24/10/2012, Saat: 21:28
(24/10/2012, Saat: 20:40)lijunshaving Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(24/10/2012, Saat: 19:49)emiriko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ona ne şüphe Üstad.Elbette R41'i olsaydı bu kıytırık yöntemlere ihtiyaç duymazdı.Ancak R41'i sanırım pahalı bulur almazdı.(Yoksa ışıl ışıl krom kaplamanın cazibesine dayanamaz R41 alır mıydı?? )Ömürlük makine olduğundan ben verdiğim paralara acımıyorum hocam. Maksat keyifse çatacak bir ömür
Acınmaz paralara hüngür hüngür
Rahmetli babamın yaşadığı yıllar zorlu yıllarmış.Ucundan,kıyısından çocukluğumda ben de sebeplendim.O yıllarda bu makinalar evin tek çalışanı memur babam için rûya olurdu.Böyle makinalar deli para olurdu o yıllarda.O nedenle bugün aldığımız tüm aletlere bundan 35-40 sene önce sahip olmak herkesin harcı olmazdı.Ben bile 1988 yılında sahip olduğum sobaya 8 taksitle sahip olmuştum.Günümüzde emek otomasyon sistemlerin elinde maliyetler makul alım gücü çalışana fena değil.O sebeple geçmiş nesiller bizlere göre alım gücünde oldukça şanssızdılar.1960 ve 70 lerde parası olan bile yaşadığımız tıraş keyfine çeşitliliğine ulaşabilir miydi??Mümkünü yok.Kendime bakıyorum 3-4 ayda 1200 TL civarı makinaydı tastı kremdi sabundu fırçaydı para harcadım.Durulsam da şimdilik (bütçem dahilinde) harcamaya devam edeceğim tıraş keyfine.Sevdim veciz sözünü.Dediğin gibi " Maksat keyifse çatacak bir ömür
Acınmaz paralara hüngür hüngür.Şanslı nesiliz vesselam.
[/quote]
Allah rahmet eylesin hocam. Gecmisin olumsuz sartlari asikar ama gunumuzun sartlari da cok parlak sayilmaz. Asgari ucretli biri icin muhle'ye ulasmak o kadarda basit degil. Memurun maasi oldukca tatminkar ama memur olmak da kolay degil artik