28/06/2021, Saat: 17:53
Diğer makineleri denemedim ve benim ilk ve tek makinem. Ama bu makine kesmiyor demek gerçekten çok yanlış bir önerme. Zamanla el alışkanlığı kazandıkça çok güzel tıraşlar olunabiliyor. Hatta keskin jiletle kombin etmeye bile gerek kalmıyor. Konforlu bir jiletle daha iyi tıraşlar olunabiliyor. Tabi ki, doğru jilet kombinini, kendi yüzünüze göre bulmak önemli. Ama bence en önemli husus insanın kendi yüzünü tanıması. Sakal çıkış yönleri ve buna göre nasıl kesim yapacağını insan zamanla öğreniyor. Diğer kartuşlu aletler de çok rahat ve tek seferde temiz tıraş olunuyor. Ama bu durum insanın kendi yüzünü tanımasının önünde bir engel teşkil ediyor. Birden bu makineye geçildiğinde kesmiyor hissi vermesi gayet normal. Ama 2 perdede ve ufak rötuşlarla her perdede sakalı azaltmak üzerine kurulu bu geleneksel tıraş yöntemlerine alışmak ister istemez bir zaman gerektiriyor. Agresif aletler güzel olabilir, ama bence günü çıkarabilecek ve tahrişsiz bir tıraş, sıfır, sakal ucu dahi gözükmeyecek bir sakaldan her zaman daha yeğdir. Bu nedenle öncelikle kendimize zaman tanımalı ve doğru açıya elin alışmasını beklemeli, eğer halâ daha farklı bir arayış sürüyorsa, bundan sonra karar vermeli gerekir diye düşünüyorum.