08/10/2013, Saat: 01:27
(08/10/2013, Saat: 00:19)ufukefe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlk defa bu tür bir aletle tıraş olacağım. daha önce böyle şey bir kullanmadığım ve hatta görmediğim için merak ettiğim bir iki şey var arkadaşlar.
- bu alete taktığımız jiletin her iki tarafıyla da tıraş olbiliyor muyuz?
- jileti sonraki gün tekrar kullanacaksak çıkarmaya gerek var mı, aletin üzerinde bıraksak olur mu?
teşekkürler.
Arkadaşlar cevap vermiş ben de şunu söyleyeyim bunu sizin kendi tercihleriniz belirleyecek.
Şunu demek istiyorum bazı arkadaşlar jileti bir kere kullanıp atıyor bazıları atmıyor mesela ben eğer ertesi günde tıraş olacaksam ya da diyelim gün aşırı, jileti çıkarmıyorum makineyi alelade silkeleyip koyuyorum. Bana zaman kaybı gibi geliyor. Makinelerim genelde DE89 gibi 3 parçalı. Makineyi sökerken genelde elimiz ıslak oluyor, bir arkadaşım parmağını bu şekilde kanatmıştı.
Fakat elinizde diyelim ki vintage bir jilet veya bitmesini istemediğiniz değerli bir jilet var ya da makinenizi çok çok çok seviyorsunuz ona uzuuun yıllar hiçbir şey olmasın istiyorsunuz. O zaman her tıraş sonrası makineyi söker, jileti ve makineyi kurutur, jiletinizi mıknatısınıza takarsınız.
Dediğim gibi tercihler..
Hiç bir şey ummuyorum,
hiç bir şeyden korkmuyorum,
özgürüm..
Zorba
hiç bir şeyden korkmuyorum,
özgürüm..
Zorba