Kış ayları için önerilerin olduğu bir başlığımız var, yaza yaklaşmışken bir de böyle bir başlık olması güzel olacak diye düşündüm.
Hemen konuya gireyim, benim tercihlerim şu şekilde :
Proraso okaliptus & mentol :
Bilmeyenimiz yoktur herhalde. Tam bir yaz sabunu. Benim için ideal yaz sabunu. Okaliptus yağının antiseptik etkisiyle, mentolun harika buluşması. Tam bir klasik. Denemeyenler vakit kaybetmesin.
Arko :
Özellikle güneyde aşırı sıcak ve nemli iklimlerde çok iyi geldiğini düşünüyorum. Modifiye edilmeksizin sıcak günlerde rahatlıkla kullanılabilir ve memnun edici sonuçlar alınabilir.
Proraso yeşil çay ve yulaf özlü sabun :
Orjinal proraso kadar olmasa da yazın kullanılabilecek bir sabun. Belki hassas ciltlere biraz daha nazik olabilir.
Edwin Jagger Limes & Pomegranate:
Fresh kokusuyla yaza uygun bir sabun olduğunu düşünüyorum. Nispeten zor köpürse de performansı iyi diyebilirim.
De Vergulde Hand Extra Fris :
Dvh'nin diğer versiyonu. Performans aynı , kokusu biraz daha fresh adı gibi. Aman Aman bir mentol ferahlığı vermese de yazın değerlendirilecek bir sabun.
Tamamen sübjektif ve halihazırda elimde bulunan sabunlardan değerlendirme yaptım. Birçoğu alışılmış lüks hissiyatina ve tıraş sonrası yogun nemlendirme özelliğine sahip sabunlar değil. Zaten yazın nemli ve sıcak iklimini gözönüne alırsak ekstra nemlendirme vs. çok da iyi olmuyor yaz aylarında.