@DelikanliTiras Selman Bey'in videolarından merak edip denediğim ve sonrasında yukarıdaki mesajdaki gibi siparişini verdiğim bir makina. Kullanım şansı verdiği için tekrardan Selman Bey'e teşekkür ederim.
Selman Bey'in belirttiği gibi üründen her yerde Made In Germany yazıyor, bence güzel, Alman üretiyorsa sıkıntı çıkmaz diye düşünenlerdenim
Kozmetik olarak pürüzsüz değil, kusurları var ama çok da büyük değil.
Elde tutuş, ağırlık, sap uzunluğu gerçekten iyi. Bunun bir uzun saplısı 1354, yurtdışı alışveriş sitelerinden bulabilirsiniz.
Günlük tıraşta kullanılabilecek bir makina, güvenli, kolay, pratik. Keskin jiletleri seviyor, orta ve altı keskinlikte (Derby Premium, Rapira pembe) akış azalıyor. 2 perde tıraş olayım, mermer gibi çıkayım diyenler için uygun değil, çok perdeli sevenler için ideal ki günlük tıraş için de bu güzel bir şey. Terten - boyun bölges - ters yanak vb hiç sorun çıkartmıyor, hiç tahriş yaşamadım makina yüzünden. Kafa yapısı sapa göre büyük gözüküyor ama ek tutuşunda iyice kavramanıza neden oluyor ki bu iyi bir durum. Saptaki tırtıklı hapı sayesinden kayma vb derdiniz olmuyor. Jilet tıutuşu sıkıntısız, yanlardan taşma yok, tam oturuyor jilet.
Gelelim eksi tarafına. Razorus.com'un yaratıcısı Noyan Bey'den aldığım bilgilere istinaden sap-kafa kısmında belirli bir süre tutmama sorunu görülebiliyormuş, her üründe olmamakla birlikte bazı ürünlerde bu sorunla karşılaşılmış ve tamamen üretimden kaynaklı bir sorun. Kısacası köküne sıkmamanız gerekiyor kafa birleşim noktasını.
Tavsiye eder misiniz? Kesinlikle evet, bu fiyata ömürlük ürün. DE89, Merkur günlük serileri (30-42 vb) bir tık daha üst agresif ki tıraş olduğunuzu tahrişsiz ve sıkıntısız hissediyorsunuz. Ben günlük tıraş olan birisi olara 42C ve DE89'dan hiç keyif alamamıştım. Hawardlarda ise tahriş yaşanabiliyordu bpyun altında. Ama bu makina olmuş.
Almanlar yine yapmış komşularım