(06/07/2014, Saat: 02:07)martin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: mentol sevimiyorsanız limon öneririm
derby limonlu tıraş kremi
supermax lime (bulgar) derby'den cok daha ferahlatıcı
TOBS lime (İngiliz) kosusu keskin değil ama bayağı ferahlatıcı
bir de derby limonlu kremin içine 20 ml limon esansı ekleyip 5 gr sodyum hidroksit ve 15 gram saf su ile karıştırın. Elinize eldiven giyin ve bu karışımı ben mari uslü eritip karıştırıp en az bir hafta bekleyin. Elinizde süper limon kokulu yumuşak bir sabun olacaktır.
Martin üstadın tavsiye ettiği sabun modifikasyonunu bugün denedim. 100 gr arko sabun, 1/4 tüp Arko regular krem, 20 ml. Limon esansı, bir miktar zeytinyağı (nemlendiriciliği artsın diye), 5 gr. NaOH (lavabo açıcı), 15-25 gr. su karıştırıp Ben Mari usulüyle erittim, sonra bir kaba bastım.
Şimdiden dondu ve katı sert bir sabun oldu. 1 saat sonrasında köpüğünü denedim, gayet dolgun bir köpük oluşturdu, daha yüzde denemedim. Tavsiye edildiği gibi bir hafta sonrasında deneyeceğim.
Kullandığım kostik (lavabo açıcı) sarı bir renklendirici içeriyordu, ilk önce biraz endişelendim aksi reaksiyon yapabilir diye ama biraz internet araştırması sonucu boyanın şampuan ve yiyeceklerde kullanılan bir renklendirici olduğunu öğrendim, zaten eser miktardaydı ama yine de içim artık rahat.
Koku çok güzel bir limon kokusu, nemlendiriciliğin de normal bir arko stick'ten iyi olacağını düşünüyorum.
Darısı diğer esanslı denemelere artık.
Sent from my iPad using Tapatalk