29/03/2015, Saat: 23:51
(26/03/2015, Saat: 19:31)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peki büyük üreticiler kendi batch leri için çiftlik kuruyorlar mı? Yoksa tedarikçi ile anlaşıp en iyileri önden satın mı alıyor?
Büyük üreticiler de Çin'de kendilerine çiftlik kurmuyorlar. İhtiyaçları kadar kılı tedarikçilerden temin ediyorlar.
Mesela en meşhur üretici İngiliz Simpson bile bir kiloluk balyalar halinde alım yapıyor.
(26/03/2015, Saat: 19:31)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sonuçta Simpson un best serisinde de kıl kalitesi arasında farklar mevcut olduğuna göre biraz şans işi mi fırça alımı?
Elbette İngilizce "batch" dedikleri her "parti" malda, kıl karakteristiklerinde belli sınırlar içinde değişiklik gözlemlenmektedir. Ancak Simpson gibi markalarda bu dalgalanma çok rahatsız edici boyutlarda olmuyor. O nedenle istikrarı yakaladığı için bugün Simpson aranılan bir marka olmuş durumda. Bu tarz büyük üreticiler farklı zamanlarda farklı partiler kullanarak üretim yapsalar dahi, yine de belli bir kalitenin altına düşmedikleri için genel memnuniyeti bu şekilde sağlamayı başarıp sevilen bir marka olmuşlardır.
Eğer görerek alma şansı varsa elbette ilk tercihiniz öyle olmalı.(@impaticaret İmpa Mustafa beye selamlar bu şansı bize tanıdığı için) Yoksa da gerçek fotoğrafını koyan sitelerden seçerek alınmalı.O da olmazsa yerli/yabancı forumlardaki daha önce "Simpson best" kullandım ama "şu siteden aldığım çok farklı güzel çıktı" diye paylaşıyorsa fotoğrafından güncel batch ise gönül rahatlığı ile alınabilir.
(26/03/2015, Saat: 20:57)mornetto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Üstad markalar hakkında kısa bilgi ve
Kıllar üzerinde yapılan işlemler (ağartma, sterilizasyon vs.) bilgileri paylaşır mısınız.
Teşekkürler..
Simpson gibi büyük markalar dahil olmak üzere "ağartma" işlemi alıcıya güzel görünmesi amaçlı yani estetik amaçlı yapılıyor ve açıkça ifade ediliyor. Kıl uçları ağartıcı bir kimyasala batırılıyor. Bu ağartma işlemi Simsiyah olan kılların uçlarını da aynı şekilde beyazlatıp yumuşatabiliyor hatta jelleştirdiğini yada kıvrıklaştırdığını söyleyenlerde var.
"Sterilizasyon" ise tam bir muamma. "Şarbon" nedeniyle dünyadaki fırça aleminde at kılının hegemonyasına son veren porsuk fırçalara geçmişte pazarlama tekniği olarak "sterilize" damgası yaptıklarına inanıyorum. Çünkü bunu yapabilmenin tek yolu medikal ve kozmetik sektöründe kullanılan pamuk, cerrahi dikiş ipi gibi malzemelere sterilie etmede kullanılan "Gama sterilizason" diyebiliriz. Büyük üreticiler kılları da hazır aldıklarına göre ve üretim adımlarını sayarken böyle bir şeye değinmediklerine göre burada kılı satışa hazırlayan adamın insiyatifine kalıyor.
Burada küçük bir tercüme detayı yaparsak olay daha iyi anlaşılır.
"sterilize" - yararlı veya zararlı her türlü mikroorganizmayı öldürmeyi içeren temizlik işlemi.
"sanitize" - sadece zararlı olabilecek migroorganizmalaı temizlemeyi hedefleyen temizlik işlemi
Bunun yanında fabrika ortamını hepimiz az çok tahmin ediyoruz. Orası ameliyathane ayarında bir yer değil. Gayet havada tozu mikrobu olan bir yer. İşçiler de kirli ve tozlu elleri ile üretim bandındaki fırçaları bağlıyor, yapıştırıyor kısaca her yerine dokunuyor. Hadi bunları unutalım ya terazi, taşıma kutuları, paketleme kağıtları, karton kutular ne kadar "sterilize"? Cevabı siz verin. İşte fırçanız da o kadar sterilize. Çünkü hiçbir fırça bir "gazlı bez" gibi vakumlu poşetin içinde çıkmıyor ve sterilize bir mekanda taşınıp stoklanmıyor.
Yapılan bir işlem varsa da hayvan postlarından kıllar ayrıldıktan sonra yapılan kimyasal işlemlerdir (genel ağartma ve temizlik işlemleri) Bunun dışında yapılırsa da geriye günümüz teknolojisi ile "Gama sterilizasyon" adımı kalıyor. Dediğim gibi kıl tedarikçisinden çıktıktan sonra kıllar "sanitize" olabilir ancak fırçaya "sterilize" adına bir işlem uygulandığını düşünmüyorum.
Foruma özel Tipsoft fiyat listesi için "tipsoftbrushes(at)gmail.com"
adresine "kullanıcı adınızı" belirterek mail atabilirsiniz.
https://www.facebook.com/tipsoftbrushes/
adresine "kullanıcı adınızı" belirterek mail atabilirsiniz.
https://www.facebook.com/tipsoftbrushes/