10/11/2014, Saat: 21:38
yapmayın arkadaşlar böyle şeyler. Tıraşın da bir kuralı var. Abdest hacetten önce mi sonra mı :p :p :p
Tıraş. Duştan önce mi, sonra mı?
|
10/11/2014, Saat: 21:38
yapmayın arkadaşlar böyle şeyler. Tıraşın da bir kuralı var. Abdest hacetten önce mi sonra mı :p :p :p
10/11/2014, Saat: 21:56
Öncesi malum da Tıraştan sonra duşa girme alışkanlığının maksadı nedir kusura bakmayın bana pek mantıklı gelmedi..
10/11/2014, Saat: 22:17
Tıraş bittikten sonra yüzümü soğuk suyla durulayıp ardından tıraş sonrası ürünü uyguladığım zaman aldığım keyfi maalesef duştan sonra yaşamanın mümkün olmadığını deneyimledim. Duşa girmeden önce herhangi bir tıraş sonrası ürün kullandıysanız bu zaten duş esnasında akıp gidecek. Ürün kullanmadan duş almaya kalktığınızda bu sefer yüzünüzdeki o kuruluk, gerginlik hissi rahatsız edecek. Dolayısıyla tıraştan sonra duşun bana göre olmadığını anladım.
10/11/2014, Saat: 23:14
Bende duştan önce tıraşımı olurum sürekli.Ama berberde tıraş olacaksam duş alıp öyle gider orda olurum daha güzel oluyor.
10/11/2014, Saat: 23:15
(10/11/2014, Saat: 21:56)siralexf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Öncesi malum da Tıraştan sonra duşa girme alışkanlığının maksadı nedir kusura bakmayın bana pek mantıklı gelmedi.. Cildin nemlenmesi ve tıraşın yıpratıcı etkilerinin azaltılması için.
“Kesin bilgi ancak çok az bildiğimiz zaman mümkündür. Bilgi miktarımız arttığında şüphemiz de artar.”
Goethe
10/11/2014, Saat: 23:22
ben tıraş sonrası
yüzümü nekadar yıkarsam yıkayım aftershave sanki köpürüyormuş gibi geliyor bana tıraş dışında aftershave sürdüğümde bu köpürme olmadığından olan bu olayı kesin ciltte sabun kalıntısı kalıyor bunu ancak duş paklar diyerek böyle yapmaya başladım
10/11/2014, Saat: 23:24
@linguist noktayı koymuş bu konuya
Tıraş öncesi duş iyidir bana göre de..
www.BarbarosRazors.com
10/11/2014, Saat: 23:37
Tiras ve dusu pespese getirmemeye calisiyorum.Kartuslu kullanirken kesinlikle dustan sonra tiras olurdum.Ama geleneksel tirasi dustan sonra olmuyorum.Cildim cok tahris oluyor.Ozellikle cok keskin jilet kullanirken.
Bu isin kurali oldugunu sanmiyorum.Her yigidin bir yogurt yiyisi vardir.İrdelenecek bir konu degil bence
10/11/2014, Saat: 23:43
Bencede hiç fark etmiyor lakin günde üç vakit tıraş olmak ister hale geldik.
'Tıraş öncesi duş alınması durumunda duş buharı cildi yumuşatırken, ısı ile genişleyen kılcal damarlar kanamaya daha uygun hale gelecektir. Diğer taraftan tıraştan sonra duş alındığında yine genişleme etkisi ile tıraş esnasındaki gözle görülmeyen mikronik kesikler, çizikler tahrişe ve belki kanamaya sebep olabilecektir. Aksi takdirde tıraştan sonra damar daraltıcı etkisi olan soğuk kompres önerilmez idi. Uygulama ,duş + sakinleştirici ılık kompres, oda sıcaklığındaki havlu ile kurulama +tıraş+soğuk kompres şeklide olmalıdır' diye düşünüyorum
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|