Yorumları: 489
Konuları: 4
Yorumları: 90
Konuları: 2
Değerli dostlarım resimdeki jiletleri Rize / Fındıklı’da köyünde yaşayan kayınpederimin evinde buldum. Bir kutu dolu bir kutu da yarım idi. Sorduğumda “ zamanında rus pazarından almıştım , bir küçük kutu bana 1 sene gidiyo , bitirmeye ömrüm yetmez zaten sen al bunları” dedi. Acaba mavi beyaz kırmızı rapira bu mudur ? Değil ise nedir ? Tahminen 90lı yılların başından kalan bu jiletler günümüz rapiralarından farklı mıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.
Yorumları: 4,928
Konuları: 96
Hazine bulmuşsunuz hocam. Mavi, beyaz, kırmızı Rapira'nın eski üretimleri bunlar. Gayet iyi jiletlerdir.
https://instagram.com/buyukkotukurt/
Yorumları: 2,600
Konuları: 14
@ardanadam komşum hazinenin kucağına düşmüşsünüz süper jilet bulmuşsunuz sağlıkla kullanın .
Sağolun üstatlar
bir kutu açtım ancak en alt ve üst jiletlerde hafif paslanmalar var 10 jiletten 8 tanesi sağlam . İyi denk geldi , iyi geldi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorumları: 226
Konuları: 5
Hocam ben de Rize merkezdeyim. Buranın Rus pazarı eskiden çok meşhurdu evde hala 20-30 senelik Rus pazarı eşyaları var oldukça dayanıklı. Eskisi gibi kurulsa ben de bir uğrar jiletlere bakardım
(08/05/2018, Saat: 23:09)Bilge_Kagan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam ben de Rize merkezdeyim. Buranın Rus pazarı eskiden çok meşhurdu evde hala 20-30 senelik Rus pazarı eşyaları var oldukça dayanıklı. Eskisi gibi kurulsa ben de bir uğrar jiletlere bakardım
Babam 90/93 arası Pazarda görev yapmış . Evde hala o rus pazarlarından aldıkları aletler tıkır tıkır çalışır durumda. Keşke tekrar kurulsalar da dediğiniz gibi gidip deşinsek
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorumları: 1,784
Konuları: 42
08/05/2018, Saat: 23:32
(Son Düzenleme: 08/05/2018, Saat: 23:44, Düzenleyen: Soner.
Sebep: İmla
)
Komşum gerçekten hazine bulmuşsun, 90 lı yıllarda her Karadeniz şehrinde olduğu gibi, bizim Ordu merkezde de Rus pazarı vardı, gerçek Ruslar Rus ürünleri satarlardı, şimdi pazar hala Rus pazarı adı ama Rus mus kalmadı, normal bir pazar yeri oldu babam, da bu jiletlerden epey satın almıştır bende o yıllarda ergenliğe yeni giriş yaptığım seneler babamın DE si ile bu jiletleri kullanmıştım yıllarca karadenizin favorisi idi, hey gidi günler heyy yıllar ne çabuk akıp gitmiş
Edep, aklın tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, aklı kadar şerefli, şerefi kadar kıymetlidir...
Yorumları: 4,928
Konuları: 96
Hocam aslında Rus pazarı dediğiniz şey Sovyet pazarı. Şimdi kurulsa da asla o kaliteyi bulamazsınız. Sovyetler ürettiği herşeyi ömür boyu dayanacak şekilde üretirdi. Kapitalizm geldi mertlik bozuldu.
https://instagram.com/buyukkotukurt/
Yorumları: 1,784
Konuları: 42
08/05/2018, Saat: 23:41
(Son Düzenleme: 08/05/2018, Saat: 23:45, Düzenleyen: Soner.
Sebep: İmla
)
İçimde hep bir anti kapitalist ruh var aslında o yüzden Rusları hep sevmişimdir annemin köyde evde hala Rus porselen tabakları fincanlarını kullanırız
Edep, aklın tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, aklı kadar şerefli, şerefi kadar kıymetlidir...