18/01/2025, Saat: 01:29
Sevgili geltir üyeleri, bir süredir ustura ile kafami tıraş ediyordum ama hem tıraşın uzun sürmesi, hem de güvenlik sebepleri ile jiletli tıraş makinesini kullanmaya karar verdim. Yuma ve permasharp(bazen yesil astra) kullanıyorum. Sakallarımda gayet konforlu ve guzel tıraş saglıyorlar. Kafamın üst ve yanlarını tersten kestigim zaman ustura gibi sinekkaydı tıraş da olabiliyorum fakat ense bölgesi ne kadar jiletlesem de sanki jilet hiç kesmiyor gibi his oluyor. Açıları degistiriyorum, tehlikeli de olsa bastırıyorum ama nafile. Yaklasik 3 aydır devamlı olarak 2 haftada bir kafamı tıraş etmeme ragmen ense taraflarını hiç sinekkaydı yapamadım. Ustler ve yanlara nazaran ense kisminda elime sac gelince de rahatsiz oluyorum. Acaba ben neyi eksik yapıyorum? Sorun makine de olsaydı kafamın ust ve yanları da guzel temizlenmezdi diye sucu kendimde aramaya calisiyorum ama butun açıları denememe ragmen ayni sonuc. Isin garip kismi ilk perdeyi sacımın cikis yonlerine kesmeme ragmen o sekilde bile ense kismımda bayagi sac duruyor. Yazım uzun oldu ama tecrubeli birine problemin ne oldugu konusunda ipucu verebilecektir diye dusunuyorum. Yorumlarınız icin simdiden tesekkurler.