(27/08/2013, Saat: 21:54)fergus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bugün üçüncü tıraşımı oldum , kısaca deneyimlerimi yazayım istedim ,
Bu alet gerçekten mild bir alet yazıldığı gibi , geltirde dahil olmak üzere pekçok forumda zaten tıraş karakteristiğinden bahsedilmiş . Bir defa yüzünüzde jileti neredeyse hiç hissetmiyorsunuz içinizde bir tereddüt oluşuyor acaba hiç mi kesmiyor diye ama durum öyle değil alet kıl , tüy dinlemiyor gayet güzel işlevini görüyor. İlk perdede jiletin bir yönünü ikinci perdede diğer yönünü kullandım , ilk perdede bıraktığı bölümü ikinci perdede toparlayabildim . biraz dikkat ile daha önce kullandığım Mühle R89 kadar iyi tıraş ettiğini söyleyebilirim.
Benim sakalım orta yoğunlukta , orta sertlikte ancak çok ters. genelde sinek kaydı tıraş olmam pek mümkün olmuyor. doğal olarak bu ters yönlerden dolayı aletlere alışmam zaman alıyor , sanıyorum bir kaç tıraş sonra daha iyi hissedeceğim.
bu aletti gelişi güzel değil , belli bir açıyı koruyarak kullanmak gerekiyor çünki jilet açıklığı dar ve koruma barı ile ergonomisi diğer aletlere göre farklı , dolayısı ile açıyı kaçırdığınızda istediğiniz gibi kesmiyor. şimdiye kadar hep feather jilet ile kullandım , yine benzer kalitede jilet ister diye düşünüyorum....
tıraş aletlerinden herkesin beklentisi farklı , tercihlerin genelde daha agresif olan aletlerden yana olduğunu görüyorum forumda , ancak ters sakalım ve hassas cildimden dolayı benim için öncelik daha nazik bir aletten yana oldu. Herkese tavsiye edebileceğim bir alet değil , yüzünde jileti hissetmeye alışkın olanlar için tatmin edici olmaz.
malzeme kalitesi , eldeki hissi ve verdiği güven açısından ben memnun kaldım.
İyi günlerde kullanın sakalınız ters ve cildiniz hassas ise muhtemelen çok keyifli ve tahrişsiz tıraşlar yaşayacaksınız..